Pelikone.fiPelikone vuodesta 2007Pelikone ja Sanoma Games syntyivät käsikädessä vuonna 2007 kun pieni tiimi ohjeistettiin tutkimaan erilaisten pelituotteiden parissa olevia mahdollisuuksia. Alussa ei ollut selvää, mihin suuntaan peliprojektia kannattaisi viedä. Sanoma Gamesin alkutaipaleella työntekijöitä oli vain kaksi. Kaksikon ensimmäiseksi ideaksi nousi eräänlainen pelien YouTube, jonne kaikki halukkaat voisivat lähettää suosikki flash–pelejään. Kyseessä oli ainoastaan pieni testiprojekti, jonka avulla tarkasteltiin kysyntää ja mahdollisen uuden sivuston teknisiä ominaisuuksia. Testisivuston nimeksi tuli Pelikone.fi. Sanoma Gamesin tiimi halusi tehdä yhteistyötä useiden eri toimijoiden kanssa, mutta pian kuitenkin huomattiin, ettei yhteistyö tulisi olemaan helppoa. Eräs taho jopa uhosi, että Pelikone.fi ei koskaan tulisi olemaan tarpeeksi merkittävä, jotta se voisi kilpailla heidän oman sivustonsa kanssa. Hämmentyneenä Games jatkoi omia puuhiaan.

Pelikoneen kehityksessä ruvettiin tutkimaan erilaisia flash–pelisivustoja ja niiden parhaiden puolien yhdistelemistä. Pelikoneen ensimmäinen versio saikin lempinimen ”Frankensite”, koska siinä yhdistyi eri sivustojen useita eri ominaisuuksia. Esimerkiksi blogi, foorumi ja chat olivat kaikki erillisiä ohjelmia, jotka yhdistettiin kokonaisuudeksi. Lisäksi sivustosta haluttiin tehdä ilmainen ja palveluun rekisteröityminen oli täysin vapaaehtoista.

Pelikone julkaistiin virallisesti vuoden 2007 Assembly-tapahtumassa. Sivustoa haluttiin alusta asti rakentaa käyttäjien ehdoilla ja Sanoma Gamesin tiimille oli tärkeää, että käyttäjät pääsevät osallistumaan kehitykseen. Jokainen käyttäjä pystyi itse lähettämään pelinsä Pelikoneeseen, jolloin pelien virta ei ollut enää sivuston ylläpitäjistä kiinni vaan uutta pelattavaa riitti päivästä toiseen. Myös Pelikoneen logo oli käyttäjien kesken järjestetyn kilpailun tulos, joka myös julkaistiin Assemblyn yhteydessä. Siitä lähtien sininen Pelikone-logo on koristanut sivuston yläreunaa ja tullut monelle tutuksi.

Onnistuneen startin jälkeen Sanoma Games teki sopimuksen Ilta-Sanomien kanssa. Ilta-Sanomat etsi sisältöä varsinkin viihdeosioon ja heidän internetsivustonsa suuri kävijämäärä toi Pelikoneelle näkyvyyttä. Pelikoneen suuri ilmaisten pelien valikoima sai pian monia faneja ja vuoden 2007 lopussa sillä oli jo noin 45 000 viikkokävijää (TNS 52/2007). Tästä kasvu jatkui räjähdysmäisenä ja vuoden 2008 lopussa Pelikoneella oli jo yli 200 000 viikkokävijää (TNS 52/2008). Alkuaikojen pienestä testiprojektista olikin tullut Suomen suurin pelisivusto ja tämän tittelin Pelikone on säilyttänyt tähän päivään asti.

Pelikoneen tärkeimpiin tehtäviin on aina kuulunut yhteiset projektit erilaisten pelinkehittäjien kanssa. Vuosien varrella järjestetyt pelikilpailut ovat tukeneet suomalaisten pelien kehitystä ja tätä perinnettä haluamme jatkaa. Vaikka kaverin löytäminen oli alussa haasteellista, olemme sinnikkäästi jatkaneet yhteistyömahdollisuuksien etsimistä eri tahojen kanssa aina, kun se on mahdollista. Pelikonetta on alusta asti kehitelty käyttäjien avulla. Haluamme jatkaa hyvää tapaa ja olla avoimia käyttäjien toiveille ja ehdotuksille. Yhdessä Ilta-Sanomien kanssa haluamme tarjota suomalaisten parhaimman pelitauon.